1 hoesje, 1 plastic fles

Elk jaar belandt er meer dan 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen. Zeedieren raken verstrikt in het plastic afval en verwarren het met voedsel, wat een enorme bedreiging vormt voor onze natuur en voor ons ecosysteem. Plasticvervuiling vormt ook een bedreiging voor de gezondheid van de mens, omdat het onze voedselveiligheid en voedselkwaliteit aantast en bijdraagt aan de klimaatverandering.

Tide ocean SA is een organisatie die in 2019 in Zwitserland is opgericht door Thomas Schori en Marc Krebs om het alarmerende probleem van plasticvervuiling in de oceaan aan te pakken, met afdelingen in Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. Om onze oceanen, fauna en flora te beschermen, creëert #tide® een sociale impact door samen te werken met lokale vissers en gemeenschappen die een eerlijk loon ontvangen om plastic afval te verzamelen. Het doel van #tide is om voor 2025 1 miljard plastic flessen uit de oceaan te halen.

Om een einde te maken aan het probleem van plasticvervuiling, kondigen we met trots de samenwerking aan tussen Nudient en #tide®. Nudient ondersteunt het doel van #tide® om voor 2025 1 miljard plastic flessen in te zamelen. Voor elk product dat door NUDIENT wordt verkocht, wordt er door #tide® één plastic fles uit de oceaan gehaald. #tide® zal vervolgens het plastic afval recycleren en het een nieuwe bestemming geven in de vorm van hoogwaardige pellets, garen, canvas en filament.

Thin Collection