DESIGNPRINCIPES

Om te weten wat de cruciale onderdelen zijn die onze ecologische voetafdruk bepalen, moeten we alle fasen van het productontwikkelingsproces te bekijken.

DESIGN/ TECHNIEK

Voordat we een nieuw product lanceren, stellen we onszelf altijd de vraag "Waarom?” Een nieuw product moet een positieve bijdrage leveren aan ons productportfolio. Dat kan een nieuwe functie zijn, een duurzamere productie of het kan de huidige normen op het gebied van materiaalkeuze uitdagen. Onze producten moeten meer dan alleen decoratief zijn. We willen op een innovatieve manier tegemoetkomen aan de behoeften van gebruikers. Al in een vroeg stadium van de productontwikkeling worden de langetermijnkosten bepaald. Tijdens deze eerste fasen van de ontwikkeling is het cruciaal om de hoeveelheid materialen te minimaliseren en alternatieve materialen die hernieuwbaar en/of gerecycleerd zijn te overwegen. Daarom staan we altijd al vroeg in het proces stil bij deze vragen.

PRODUCTIE

We proberen altijd om de productiefase te verbeteren: Dit betekent bijvoorbeeld welke materialen we gebruiken (we willen uiteindelijk 100% gerecycleerd polycarbonaat in al onze producten gebruiken). We denken ook na over welk type transport we gebruiken om onze producten te verzenden, waarbij we het percentage producten dat over zee wordt verzonden willen vergroten. Onze verpakkingen zijn altijd gerecycleerd, recycleerbaar en/of biologisch afbreekbaar.

GEBRUIK

Onze producten zijn ontwikkeld om waardevolle voorwerpen te beschermen: zoals de iPhone. Tijdens de gebruiksfase is het cruciaal dat onze producten dit goed doen, om te voorkomen dat er nieuwe technologie moet worden aangeschaft. Verder is het van groot belang dat we ons assortiment aanpassen aan de veranderende eisen van onze klanten, door ons design aan te passen aan nieuwe modellen en functies.

LEVENSDUUR

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van hernieuwbare, gerecycleerde materialen. De verpakking is vrij van plastic en recycleerbaar. Bij NUDIENT werken we altijd aan een model voor circulariteit. Eén van onze voornaamste doelen is het creëren van een duurzame kringloop voor wanneer onze klanten onze producten niet meer gebruiken.

Thin Collection